15 jaar Stichting Blauw

Onder armzalige omstandigheden geboren worden, opgroeien in kale ruimtes zonder goede voeding en educatie of ziek zijn zonder de juiste middelen. 

Het gebeurt onder onze ogen en dichterbij dan je denkt. Ieder kind verdient het om onder goede omstandigheden op te groeien en zich te ontwikkelen. Wij willen ieder kind de kans geven om kind te kunnen zijn.

Daarom hebben wij met een aantal politiemedewerkers van de regio Limburg Noord de “Stichting Blauw” opgericht. Al ruim 15 jaar steunen wij diverse projecten. 

DOELSTELLING

Het doel van deze stichting is een bijdrage te leveren aan de verbetering van leefomstandigheden en ontwikkeling van kansarme kinderen.

De Nationale Politie onderschrijft de goede doelen van de Stichting Blauw en is blij met het initiatief van politie collega’s om een bijdrage te leveren aan de verbetering van leefomstandigheden en ontwikkeling van kinderen. De politiemedewerkers geven daarmee blijk van een maatschappelijke betrokkenheid en daar staat de politieorganisatie ook voor. De Korpsleiding ondersteunt de Stichting Blauw door middel van het beschikbaar stellen van faciliteiten bij haar acties waaronder de fietssponsortocht Tour de Blauw.

0
Sponsor geld ontvangen

In totaal is ruim € 200.000 aan sponsorgeld ontvangen en besteed aan onze projecten. Het geld is verkregen via inschrijfgelden sponsorfietstocht Tour de Blauw, sponsorgeld van veel (oud)politiecollega’s en burgers en bedrijven.

0
kubieke meter aan goederen
In totaal is er 500 kubieke meter aan goederen door de jaren heen ingezameld. Denk hierbij aan kleding, speelgoed, schoolmeubilair, ziekenhuisbedden, ziekenhuismateriaal, kraampakketten, muziekinstrumenten en muziekinstallatie.

Volg ons op social media

Help ons helpen

Ieder kind verdient het om onder goede omstandigheden op te groeien en zich te ontwikkelen. Help ons helpen! Elke donatie van klein tot groot helpt. U bepaalt welk project u ondersteund.
Voor 40 eurocent per dag kan een meisje in India naar school. En met enkele tientjes uit ons potje hebben weeskinderen verwarming in de winter. Ik vind dat een essentiële basis dat ieder kind nodig heeft. Toch?
Gerard Loose
Voorzitter

Huidige projecten

Stichting Children Sponsership

Stichting Blauw ondersteunt sinds kort de Stichting Children Sponsorship. Deze stichting een particulier initiatief zorgt al ruim 40 jaar, met inkomsten van donoren, voor onderwijs...

Opvanghuis Warschau

Lila is moeder voor vele kinderen zonder thuis (foto Lila laten zien)Het straat project Dzieci Ulicy Foundation van Lila Morowska in de wijk Zabki, Warschau staat...

Basisschool Rybaki

Een school die niet veilig is voor de kinderen Sinds 2010 ondersteunen we deze basisschool. De leerkrachten zijn gemotiveerd om goed les te geven, daar ligt...

Nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief. Zo blijft u op de hoogte van onze projecten en acties.