Tour de Blauw 16-17-18 september 2022

Fiets mee, 1, 2 of 3 dagen en steun de vluchtelingen uit Oekraïne. We gaan dit jaar nog één keer fietsen, en doen dat goed en groot. Omdat onze hulp dit jaar extra nodig is voor de regio Zuid Oost Polen waar de opvang van Oekraïense vluchtelingen enorm overdonderend is. Het ziekenhuis, weeshuis en school die we al zo'n 20 jaar steunen hebben onze steun nodig. We hebben nauw contact en weten exact waar de steun het meest noodzakelijk is. Dus help ons. Fiets mee, 1, 2 of 3 dagen en steun de vluchtelingen uit Oekraïne.  

Tour de Blauw 2022 gaat van start!

We rijden deze fietstour voor de 11e keer, op vrijdag, zaterdag en zondag 16 t/m 18 september. De opbrengst van deze fietstour wordt gebruikt voor Oekraïne. We staan in nauw contact met politiecollega's in Zuid Oost Polen waar veel coördinatie is voor vluchtelingenopvang en noodhulp van oorlogsgebieden in Oekraïne. Tour de Blauw wordt ondersteund door Politie Nederland, en krijg professionele EMS motorbegeleiding, we rijden in peloton over de weg, via een vooraf uitgezet parcours. Een prachtige toeristische route door het Limburgs landschap. Geniet en doe goed! Bij iedere dag hebben we de routeoverzichten, details en mogelijkheid om de GPX route te downloaden via www.routeyou.com. Klik bij iedere dag op de button.

Fiets mee, 1, 2 of 3 dagen

Inschrijfgeld = 30 euro per dag inclusief lunch etc.  
Vrijdag 16 september - DAG 1
 • Route 90 kilometer
 • Start 10.00, terugkomst 15.00
 • Inclusief lunch, koffie en vlaai bij aankomst
GPX route dag 1 tour rit wielrennen dag 1
Zaterdag 17 september - DAG 2
 • Route 150 kilometer
 • Start 09.00, terugkomst 17.00
 • Inclusief ontbijt, lunch, koffie en avond BBQ
 • Aansluitend feestavond
tour rit wielrennen dag 2
Zondag 18 september - DAG 3
 • Route 90 kilometer
 • Start 10.00, terugkomst 15.00
 • Inclusief ontbijt, lunch, koffie en vlaai bij aankomst
tour rit wielrennen dag 3 Fiets mee voor Oekraïne je hart voor Oekraïne  

10 jaar Tour de Blauw. Dit is waarom we op de fiets stappen.

Sinds 2008 organiseert de Stichting Blauw een fietssponsortocht genaamd Tour de Blauw. Het project op het internaat in Ustrzyki Dolne sloten we in 2008 af met een fietstocht van Nederland naar dat internaat in Polen. Een sponsortocht om geld op te halen was hiermee geboren en kreeg de naam Tour de Blauw. De Tour de Blauw was een feit en werd zo succesvol dat we andere projecten konden opstarten. Het is voor onze stichting dé manier om geld in te zamelen. Door sponsoring van bedrijven die hun logo op ons tenue krijgen, en door het inschrijfgeld per dag dat elke fietser betaalt. Onze kosten zijn minimaal, omdat we overnachten op kazernes en in sportzalen van de politie. Ook de maaltijden krijgen we grotendeels aangeboden. De tocht levert daardoor gemiddeld 15.000 à 20.000 euro op. Daarmee kunnen we veel projecten ondersteunen. Bekijk de video, waarin we laten zien dat voedsel, gezondheid, liefde en educatie voor een kind niet vanzelfsprekend is. link naar YouTube help een kind

Verbinding maken vanuit een Blauw Hart

De tocht is voor en door collega’s uit de veiligheidsketen. De organisatie ondersteunt ons onder meer door sportzalen als slaapplek aan te bieden, of door voor een maaltijd te zorgen. Met een groep van maximaal 100 deelnemers uit Nederland, België en Duitsland fietsen we ongeveer 150 kilometer per dag. In eigen tijd. We starten en eindigen in het Limburgse Roggel en fietsen met een kruissnelheid van 30 kilometer per uur door Nederland, Duitsland en België. We houden elke dag drie pauzes op politiebureaus. Zo leggen we contacten met collega’s uit het hele land.  

Politie Nederland

De korpsleiding van de Politie ondersteunt in woord en daad dit initiatief van de Stichting Blauw omdat het een gezicht geeft aan de maatschappelijke betrokkenheid van de politie en daarnaast zorgt voor binding binnen de veiligheidsketen zowel nationaal als internationaal. Zij hoopt dat deze fietstocht de komende jaren doorgang blijft vinden mede door de ondersteuning vanuit de verschillende eenheden.   Bekijk de video, Gerard en Jos vertellen over het ontstaan van Tour de Blauw en Stichting Blauw. 20 jaar helpen we kinderen vanuit een blauw hart. link naar YouTube fietsen voor goed doel
Event Informatie
 • Organisatie: Stichting Blauw
 • Locatie: Regio Limburg