Stichting Blauw

Basisschool Rybaki

  • Home / Basisschool Rybaki

Basisschool Rybaki

In 2010 is de Stichting begonnen met de ondersteuning van de basisschool in Rybaki. De leiding van de school probeert elke keer als er wat geld vrij komt de school op te knappen. De leerkrachten zijn gemotiveerd om goed les te geven, daar ligt het niet aan. De ondersteuning is hoogst noodzakelijk omdat heel veel kapot is. De school stamt van voor de oorlog en is nog nooit goed gerenoveerd. Het dak lekt op verschillende plaatsen en de kozijnen van de ramen zijn verrot. In de winter kan de school niet warm worden gestookt zodat bij flinke vorst de school gesloten wordt.

We hebben een eerste voorraad school spullen tijdens ons bezoek meegenomen. Wat we gaan doen is proberen op korte termijn het dak te laten repareren en de kozijnen te laten vervangen.

In juli 2012 zijn een aantal collega’s naar Rybaki gegaan om zelf de handen uit de mouwen te steken.

Door ons initiatief en de goede contacten die we hebben opgebouwd met schoolbestuur en burgemeester zijn er vanuit de gemeente financiën vrijgemaakt om het schoolgebouw geschikt te maken voor hedendaags onderwijs. Inmiddels is het dak gerepareerd en zijn de kozijnen en ramen vervangen

Van de basisschool de Tweesprong in Nederweert-eind kregen we een 150 tal tafeltjes en stoeltjes. Die konden en kunnen ze in Rybaki zeer goed gebruiken.

In 2014 is gestart met het oprichten van een fonds waarmee de komende jaren de kinderen ,die regelmatig zonder ontbijt naar school komen, op school eten kunnen krijgen. Van de 28 eurocent per kind per dag kan op dit moment met alle goede wil niet veel worden gedaan.

Project blog

Stichting Blauw